Over mij

Ik ben Ruzica Ristanovic-Simic. Geboren en getogen in Bosnië. Yoga is al heel lang geleden in mijn leven gekomen door herhaaldelijke rugblessures, die ik opliep tijdens hardlopen en andere sport. Het beviel me zo goed, dat ik steeds meer naar de achtergronden van yogahoudingen zocht en yoga filosofie ook interessant vond. Zo kwam ik in 2016 bij de 3-jarige opleiding tot Hatha yogadocent van Ron van der Post. Hier werd yoga op een holistisch manier onderwezen...

Meer over Ruzica

Yoga voor vrouwen met borstkanker

Borstkanker heb ik in eerste instantie met mijn zus van dichtbij meegemaakt, die op 40-jarige leeftijd werd geconfronteerd met deze diagnose. Dat was 20 jaar geleden.
In 2020 heb ik zelf diagnose borstkanker gekregen. Inmiddels ben ik hersteld en heb naast reguliere behandeling veel aan yoga en meditatie te danken.
Als ervaringsdeskundige en yogadocent zet ik me graag in voor mensen die net de diagnose borstkanker gekregen hebben. Maar ik bied ook ondersteuning tijdens en na behandeling of tijdens hormoontherapie. Onderschat aub niet Hormoontherapie! Juist in deze, vaak laatste fase, van het behandeltraject kan je grip verliezen en uit balans raken. Omdat ik zelf merkte dat artsen hier niet zoveel aandacht aan besteden, wil ik graag mensen bewust maken van ‘integrative medicine’ waar yoga onderdeel van is. Inmiddels heb ik specialisatie tot Herstel yoga bij Kanker afgerond. Hiermee ben ik bevoegd om yoga bij kanker en chronische zieke e's zoals long covid te geven. Ik sta ook geregistreerd bij stichting yoga en kanker. Zie logo onder op mijn site. Wij maken kennis altijd met een intake waarmee je alle klachten bespreekt en een stukje privé les krijgt. Kosten van intake zijn 65€ en duurt 1,5 uur. Hierna bepalen we samen of je verder met prive lessen doorgaat of liever in een klein groepje deel neemt.

Wat kun je verwachten?

Mijn lessen zijn gebaseerd op hatha yoga, de klassieke vorm van yoga, waar evenwicht tussen inspanning en ontspanning een belangrijke rol speelt, aangepast aan mogelijkheden van de deelnemers. Dat kan door een zachtere vorm van yoga te beoefenen of door oefeningen uit te voeren op de stoel of op de grond (liggend op de mat) Er zijn talloze mogelijkheden. Ook restauratieve yoga komt hier aan bod.

Door regelmatig yogales te geven in een inloophuis aan (ex)kankerpatiënten merk ik dat juist in deze bijzondere doelgroep veel verschil in kracht ‘state of mind’ en behoeftes per persoon bestaat. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het verschil tussen de ene en de andere dag ook groot kan zijn. We gaan altijd uit van wat er nu op dit moment mogelijk is en we beginnen met een oefening om onze ademhaling te beheersen. Als we vrij kunnen ademen kijken we samen verder.
Deze lessen zijn in kleine groepjes, maar privéles is ook mogelijk.

Activiteiten Aanmelden

Kom tot rust in de natuur met buitenyoga

Buitenyoga is niets anders dan yogahoudingen, zoals het mooi heet asana's, doen in de buitenlucht.

Het briesje in je gezicht, wind door je haren en eerste zonnestralen op je lichaam voelen...

We beginnen met het aankomen (korte meditatie), opbouwend doen we een reeks dynamische hatha yogahoudingen (verschillende thema’s ) en we eindigen met een korte meditatie of ontspanningsoefening. Yoga verbindt je met jezelf, maar ook met de natuur. Buiten is dit goed voelbaar. Yoga kan niet zonder meditatie en meditatie niet zonder yoga. Yoga is meditatie in beweging. Elke zaterdagochtend tot met 16 september zijn we in het Goffertpark te vinden van 9-10 uur. Wil je iets meer weten of meedoen stuur via contact een bericht. Een losse les is mogelijk en kost 13€

Activiteiten

Project

Rich text

Mini stilte yoga retreat

Kom tot rust.

Lees meer

Laatste blog posts

No items found.
Alle blog posts