Recovery yoga

Een prettige, veilige sfeer waar jezelf mag zijn met alles wat er is, emoties maar ook humor. Je krijgt regelmatig een stukje yoga filosofie mee, die je in het dagelijkse leven kan toepassen.

Meer

Wie ben ik

Ik ben Ruzica Ristanovic-Simic.51 jaar oud en werk al 15 jaar in het onderwijs. Yoga is al heel lang geleden in mijn leven gekomen door herhaaldelijke rugblessures die ik opliep tijdens hardlopen en andere sport. Het beviel me zo goed, dat ik steeds meer naar de achtergronden van yogahoudingen zocht en yoga filosofie ook interessant vond.

In 2016 begon ik met de 3-jarige opleiding tot Hatha yogadocent van Ron van der Post. Hier werd yoga op een holistisch manier onderwezen. Dat deed ik samen met een groepje gelijkgestemden en was ik helemaal verkocht. Deze opleiding heb ik met een diploma afgerond. Hierna zou ik naast buitenyoga, wat altijd mijn passie is geweest, yogaretraite 's organiseren naar mijn geboorteland ex-Joegoslavie. De eerste was gelukt en kort daarna kwam corona. Corona was natuurlijk iets waar de hele wereld opeens mee moest leven. Zelf kreeg ik in deze tijd in het voorjaar van 2020 een schepje erbovenop, de diagnose borstkanker. Terugkijkend naar deze tijd van uitgebreide behandeling en beslommeringen die daarmee samenhangen, kan ik zeggen dat ik blij ben om yoga, als levenswijze, ontdekt te hebben. Met yoga bedoel ik ook meditatie want yoga en meditatie zijn onafscheidelijk van elkaar, yoga is meditatie in beweging!

Mijn kwalificaties

Bijzonder trots ben ik op de yogatraining van mei 2022 in de Himalaya in India onder begeleiding van Ron van der Post en Swami Yogananda.

  • Docent dynamische hatha yoga Ron van der Post (3 jaar)

  • Bijscholing blessures, klachten en hun oorzakelijkheid (30 uur)

  • Workshop restouratieve yoga Diana van der Gaast

  • Brahmrishi yoga training (Mussoorie, Himalaya)

  • Specialisatie herstel-yoga bij kanker en chronische aandoeningen

Contact